آشنایی با خواص مارچوبه و مو و درمان ریزش مو
آشنایی با خواص مارچوبه و مو و درمان ریزش مو
مارچوبه و مو ، خواص مارچوبه و مو ، مارچوبه و درمان ریزش مو ،مارچوبه برای ریزش مو ، خواص مارچوبه
در این مطلب از سایت جسارت به خواص مارچوبه و مو می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص مارچوبه و مو
مارچوبه نوعی گیاه گلدار است که در بیشتر در نواحی آفریقایی رشد پیدا می کند که این گیاه علاوه بر
جنبه زیبایی برگ ها که برای تزیین استفاده می شود دارای خواص سلامتی و درمانی می باشد .
مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر میرسد و دارای شاخههای نسبتا چوبی و صاف است .
مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا میروید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها
شاخههایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دستههای 3 تا 8 تائی خارج میشود.
مارچوبه گیاهی سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم،
سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک، کولین و … است.
مارچوبه یکی از سبزیهایی است که در تمام دنیا در فصل بهار برداشت میشود. البته زمان برداشت آن در مناطق آب و
هوایی مختلف، متفاوت است. در برخی از مناطق دنیا در ماه فوریه معادل با بهمن و در برخی نقاط دیگر در جولای معادل با
تیرماه برداشت میشود؛ اما اوج برداشت آن در اکثر نقاط جهان، در فصول فروردین و اردیبهشتماه میباشد.
مارچوبه و ریزش مو
مارچوبه به دلیل میزان بالای ترکیبات سولفوریک، برای تولید ادرار و دیگر مایعات بدن که بوی عجیب و غریب میدهند،
معروف است. خبر خوب اینکه این سبزی، از خانوادهی سوسنیان، حاوی انواعی از مواد مغذی است.
دقیقا به همین دلیل است که چندین و چند فایده برای سلامتی دارد.
مارچوبه را میتوان به صورت سرخ شده، تفت داده شده، بخارپز یا کبابی استفاده کرد.
به دلیل روشهای زیادی که برای آماده کردن آن وجود دارد، اضافه کردن آن به برنامهی غذاییتان
عملا راحت است. رسپیهای لذیذی وجود دارند که مارچوبه از مواد اصلی آنها است.
خوردن ۴ برگ از مارچوبه میتواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند.
اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند بسیار ضروری است. مطالعات انجام شده
نشان میدهد که مکملهای اسید فولیک خطر زایمان زودرس را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید :
زالزالک در دوران شیردهی
سرکه بالزامیک
انگور سیاه
کندر در بارداری
مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب میشود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی
بدن کمک میکند و بدن را از تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت مینماید.
برای اینکه بتوانید از مزایای مارچوبه به صورت کامل بهره مند شوید،
آن را با مقدار کمی از روغن زیتون تفت دهید. بدن ویتامین E را به همراه چربی جذب میکند. زمانی که مارچوبه به
همراه روغن زیتون پخته شود اسیدهای چرب سالم به همراه ویتامین E وارد بدن خواهد شد.
خواص درمانی مارچوبه و مو
مصرف مارچوبه مانع از ریزش مو می شود.
مارچوبه سرشار از اسید فولیک می باشد.
اسید فولیک می تواند نقش قابل توجهی در درمان و پیشگیری از ریزش مو ایفا کند.
مصرف مکمل ها و مواد غذایی حاوی اسید فولیک نه تنها به کاهش احتمال ریزش مو و پیشگیری از نازک شدن موها در آینده کمک می کند،
بلکه می تواند کمک بزرگی به افرادی باشد که به صورت ژنتیکی در معرض طاسی قرار دارند.
مارچوبه سرشار از ویتامین C است که برای تولید و حفظ کلاژن بدن ضروری است.
فیبر موجود در این گیاه مانع از بروز یبوست می شود.
از مارچوبه برای درمان واریس استفاده می شود.
به عنوان آنتی اکسیدان برای درمان سرطان، آب مروارید و ناراحتی چشمی موثر است.
قند خون را کنترل می کندو برای بیماران دیابتی مفید است.
با افسردگی مقابله می کند.
به سم زدایی بدن کمک می کند و با خستگی مفرط مقابله می کند.
افرادی که مبتلا به محدودیت عملکرد کلیه ها هستند نباید از این مارچوبه به مقدار زیاد استفاده کنند چرا
که مصرف مارچوبه در افراد مبتلا به این عارضه باعث افزایش میزان اسیداوریک و در نتیجه بروز نقرس می شود.
مارچوبه و مو
به هنگام خرید بدنبال ساقه های سبز روشن باشید ، شاخه های مارچوبه تازه صاف و نرم بوده و جوانه های آن نباید باز شده باشد ،
اگر فلس های نوک آن باز باشد نشانه ی این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است.
آن را در پارچه ای مرطوب بپیچید و در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید ،
گرما و خشکی مارچوبه را از بین می برد ، نگهداری مارچوبه به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامین های موجود در آن به حفظ حالت تردی آن نیز کمک می کند.
پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود ،
مارچوبه را در مدت زمان کم و با حرارت زیاد بپزید ، رنگ مارچوبه پس از پخت نباید تیره شود.
این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و
نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. از آنجایی که
بدن فیبر را آهستهتر از سایر مواد هضم میکند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف میکنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و
خیلی دیر گرسنه میشوید. فیبر به شما کمک میکند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است.
همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون میشود. برای اینکه قدرت این گیاه را چند برابر کنید،
میتوانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید. ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
هر ۱۰۰ گرم مارچوبه فقط ۲۰ کیلو کالری انرژی دارد و بدین ترتیب یک جایگزین بسیار عالی برای میان وعده های پُرکالری است.
مارچوبه و مو
بیشتر بخوانید :
زردچوبه در بارداری
برگ سنا
کاکائو برای زن باردار
عسل
- ۹۷/۰۷/۰۵